Fremover skal kunderne i de tre Helsam-butikker i Aalborg betale for plastikposerne. Butikkerne håber, at det vil nedbringe forbruget og få flere aalborgensere til at genbruge plastik.

Fremover får du ikke automatisk en pose med, når du handler i Helsam på Nytorv, Aalborgboulevarden og i Aalborg Storcenter. De tre helsekostbutikker vil nemlig gøre en aktiv indsats for at få aalborgenserne til at genbruge plastikposer, og derfor indføres en ny bærepose, der udover at være mere miljøvenlig også koster penge.

— Vi vil dybest set helst opfordre vores kunder til slet ikke at bruge en ny plastikpose, men det kan jo være svært, hvis de har handlet mange varer. Derfor vil vi fremover bruge en mere miljøvenlig plastikpose, som så koster penge. Håbet er, at det får folk til at tænke over, om de virkelig behøver posen, eller om de kan bruge en af dem, de allerede har, fortæller Pernille Skovbo Olsen, der er butiksbestyrer i Helsam på Nytorv i Aalborg.

 Fælles ansvar

Pernille Skovbo Olsen mener, at det er vigtigt, at detailhandlen tager ansvar, når det kommer til miljøet.

— I butikkerne har vi mulighed for at påvirke mange mennesker i løbet af en dag. Kan vi få bare en enkelt kunde til at tænke over sit plastikforbrug, er det jo fantastisk, siger hun.

Overskuddet fra bæreposerne går til miljøorganisationen Plastic Change, som kæmper for at nedbringe danskernes brug af plastik. Udover de nye bæreposer, som er produceret af 80 procent genbrugsmateriale, indfører Helsam-butikkerne i Aalborg også et nyt indkøbsnet lavet af brugte plastikflasker.

Kilde: Helsam på Nytorv, Aalborgboulevarden og i Aalborg Storcenter tilbyder et bredt og dybt udvalg af økologiske og veganske fødevarer, kosttilskud, naturlægemidler, naturkosmetik og hudpleje. www.helsam.dk

Tryksager