Hotel Phønix
JobConnection
Faarup skovhus
Nordjysk Motor Co.

Alle Aalborgfægtere hjem med medaljer

Børne- og ungdomsfægtere fra hele landet skulle i første halvår 2020 have deltaget i de danske mesterskaber, men for som så meget andet kom coronaepidemien på tværs. I weekenden kunne konkurrencen dog endelig gennemføres og Aalborg Fægteklub sendte fire fægtere afsted sammen med blandt andre fægtemester Felipe Saucedo. Både ventetiden og rejsen til Birkerød viste sig at være umagen værd, for de fire Aalborgfægtere kom alle hjem med medaljer.

Luisa O’Neill (Storbritannien) tog bronzen på fleuret i både U12- og U14-kategorien, mens der ligeledes var bronze til U14-holdet på fleuret, hvor Luisa fik selskab af Marie Christensen og Lucas Kurstjens-Spaich (Holland). Højest på skamlen nåede Gustav Trenskow, der vandt sølv på fleuret i U10-kategorien. Gustavs far Henrik Trenskow, der selv er mangeårig fægter, fortæller, at Gustav var temmelig stolt over resultatet af sin første DM-deltagelse. Han håbede blot på medalje af et eller andet metal, så allerede da han nåede semifinalen, var han ganske godt tilfreds.

Aalborg Fægteklub har aktuelt 16 børnefægtere, hvoraf halvdelen følger et Fast Track-forløb, hvor hensigten er målrettet at udvikle børnene fysisk såvel som mentalt.

”Fast Track er et tilbud til de bedste af klubbens fægtebørn – dels dem fægtemesteren ser størst potentiale i, dels børn med et klart ønske om at indgå i forløbet. Fast Track består af et individuelt træningsprogram og deltagelse i et antal nationale og internationale stævner, herunder de danske mesterskaber individuelt og for hold samt større arrangementer i Danmark og konkurrencer i Sydsverige og Nordtyskland”, fortæller formand Pia Haack Vadstrup.

Samtidig skal forløbet medvirke til at sikre progression i Aalborg Fægteklub generelt, ligesom tilstedeværelsen af dette tilbud skal gøre klubben attraktiv som idrætsforening, så den tiltrækker nye fægtere og dermed vedligeholder sin pipeline af potentielt stadig bedre udøvere af fægtesporten.

”Hensigten er at udvikle det enkelte barn såvel med hensyn til karakter som sportslig formåen. Fægtning styrker barnets koncentrationsevne, balance og strategiske sans. Der er tale om en af verdens hurtigste sportsgrene, men det er samtidig en teknisk sport med krav om forberedelse og koncentration – og naturligvis grundtræning”, fortæller Pia Haack Vadstrup.

Foto:

Gustav Trenskow, sølvvinder på fleuret i U10-kategorien

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren