Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod to mænd for at have dræbt en 39-årig mand på en landejendom nord for Frederikshavn mellem den 9. og 11. maj 2020. Sagen er berammet i Retten i Hjørring i juni og juli 2021.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

De to mænd på nu 53 år og 45 år er tiltalt for i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse at have dræbt den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen og behandlet hans lig usømmeligt ved at have afgivet flere skud mod ham med håndskydevåben og efterfølgende at have lagt ham på et brændende bålsted.

Drabet antages at være fundet sted mellem den 9. og 11. maj 2020 på en landejendom nord for Frederikshavn.

 

Flere tiltaler

De to mænd tiltales således efter straffelovens § 237 om manddrab og straffelovens § 139, stk. 1 om usømmelig behandling af lig. Desuden tiltales den 53-årige for overtrædelse af straffelovens § 291, stk. 1 om hærværk, fordi det er anklagemyndighedens opfattelse, at han d. 10. maj 2020 skød og dræbte offerets hund, hvorpå den blev begravet.

Herudover nedlægger Anklagemyndigheden påstand om konfiskation af flere effekter, blandt andet en række skydevåben og en hel del ammunition.

Anklagemyndigheden har endvidere taget forbehold for, at der vil blive nedlagt påstand om udvisning af de tiltalte, som begge er svenske statsborgere.

 

Langvarigt efterforskningsforløb

Specialanklager ved Nordjyllands Politi, Kim Kristensen, skal føre sagen i Retten i Hjørring til sommer – en sag, der har været undervejs et stykke tid, og specialanklageren udtaler i den forbindelse:

”Det har været en langvarig, grundig og kompliceret efterforskning, der nu har fundet sin afslutning – og det er udmøntet i en tiltale mod de to personer.”

Sagen berammet til sommer

Hovedforhandlingen i sagen er berammet til den 18. juni og 23. – 25. juni 2021 samt den 5. juli og 7. – 9. juli 2021.

Begge de tiltalte forbliver varetægtsfængslet frem til domsafsigelsen, og sagen kommer til foregå som en nævningesag, medmindre de tiltalte ønsker sagen behandlet under medvirken af domsmænd.

DN Isolering
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren