Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Springeren
Staudemarken

E39 Nørresundby – varebil og personbil involveret i færdselsuheld grundet kødannelse


På Hirtshalsmotorvejen (E39) i nærheden af Nørresundby skete et færdselsuheld fredag den 17. januar kl. 08:07 mellem part 1, en varebil, og part 2, en personbil. Part 1 opdagede ikke i tide, at part 2 havde bremset pga. kødannelse. Part 1 forsøgte at undvige til en anden vognbane, hvor der ingen køretøjer befandt sig.

Part 1 ramte dog part 2 bagerst til venstre og efterfølgende autoværnet. En patrulje blev sendt til stedet kort efterfulgt af en ambulance. De kunne heldigvis konstatere, at der ingen personskade var i uheldet. Begge køretøjer såvel som autoværnet led kun mindre materiel skade.

 

Uopmærksomhed i trafikken forårsager trafikuheld


Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • du taler i telefon eller læser/skriver SMS.
  • du indstiller GPS eller radio.
  • du samler ting op fra gulv eller handskerum.
  • du har tankerne et helt andet sted eller er stresset.

Læs mere om risikoen ved uopmærksomhed i trafikken her: sikkertrafik.dk/…/kør-bil-når-du-kører-bil

Aalborg – 54-årig kvinde anholdt for spirituskørsel


En personbil blev standset til et rutinetjek på Ved Stranden i Aalborg søndag den 19. januar kl. 06:30. Ved henvendelse til føreren af bilen, en 54-årig kvinde, fattede patruljen mistanke til, at kvinden var påvirket. En alkometertest understregede, at kvindens promille var over de tilladte 0,5. Hun blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel.

Aalborg – 19-årig mand sigtet for brud på lov om euforiserende stoffer


En 19-årig mand holdt parkeret på Korsgade i Aalborg søndag den 19. januar kl. 22:34. En patrulje henvendte sig til personen i bilen for at foretage et rutinetjek. Betjentene kunne lugte hash i bilen, og fandt derfor grundlag for at visitere manden og ransage bilen. I bilens handskerum blev der fundet 0,66 gram skunk. Den 19-årige mand blev derfor sigtet for brud på lov om besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Hvad er straffen for spritkørsel og kørsel under påvirkning af stoffer?


Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Både ved spritkørsel og kørsel med stoffer i blodet skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Læs mere om:

Straffen for spirituskørsel: sikkertrafik.dk/…/spirituskørsel
Straffen for kørsel med stoffer i blodet: sikkertrafik.dk/…/ulovlige-stoffer

Kilde: Nordjyllandspoliti.dk

Bilhuset Biersted A/S