Hotel Phønix
JobConnection
Faarup skovhus
Suvo

Unge, nordjyske orkestermusikere på sommerstævne

De unge musikere i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) elsker at spille sammen. Derfor mødes cirka 50 unge orkestermusikere fra regionen igen i år til NUS på Toppen. Sommerstævnet giver deltagerne mulighed for at gå mere i dybden med musikken, og det glæder de sig særligt meget til i år efter 1½ år med mange aflyste stævner.

Stævnet starter på søndag på Vittrup Fri Fagskole ved Løkken. Dirigentopgaven bliver i år løftet af den unge Johanne Grønkjær Lorenzen, som tidligere selv har spillet i orkestret, og musikskoleleder Morten Lønborg Friis – og sidst på ugen af dirigenten Henrik Vagn Christensen, som også vil give et dirigent-kursus på stævnet.

Det er tiende gang der afholdes NUS sommerstævnefor de unge musikere, hvoraf de fleste til dagligt er tilknyttet en af de nordjyske musik- og kulturskoler, og mange af de unge er gengangere. De kommer fordi de elsker at spille musik – og fordi det er så hyggeligt. Stævnet er deres mulighed for at mødes i et større orkester med andre børn og unge. På stævnet spilles værker af Händel, Tjajkovskij, Verdi og J. Strauss. Derudover spiller orkestret Alex Bilhages Brønderslev Marchen, som blev komponeret i anledning af købstadfesten den 1. april 1921. Stævnet afsluttes med en koncert fredag 6. august kl 16 i Brønderslev i anledning af byens købstadsjubilæum.

 

Fakta

 • Stævnet foregår på Vittrup Fri Fagskole, Børglum Klostervej 84, Løkken fra søndag den 1. august med check-in fra kl. 16:10 til fredag den 6. august med afsluttende koncert kl. 16 i Brønderslev i Multihallen på Skolegades Skole – læs mere om koncerten her.

 • Foreløbigt dagligt program:
  • 9.00-10.15 opvarmning/gruppeprøve
  • 10.30-12.00 orkesterprøve
  • 13.00-14.30 direktion/komposition/gruppeprøve
  • 15.00-17.00 orkesterprøve/direktion
  • aftenaktiviteter: workshops, NUS OL og Scenen er din

 • NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester – henvender sig til alle unge, som spiller et orkesterinstrument, og som har spillet i flere år. Til begynderne er der indskolingsorkestret NYS – Nordjyllands Yngste Symfonikere – som henvender sig til unge på orkesterinstrumenter som har spillet i 1 til 2 år. Begge orkestre deltager i sommerstævnet.
 • Lær mere om NUS på Toppen – se denne videoreportage fra forrige års stævne eller denne video om NUS de seneste år.

 • De regionale ungdomsorkestre administreres af Kulturskoler i Nordjylland, som er et samråd af alle musik- og kulturskoler i Region Nordjylland og støttes af Kulturkanten. Læs mere om ungdomsorkestrene om Kulturskoler i Nordjylland samt om stævnet på vores hjemmeside www.kulturskolerinordjylland.dk
Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren