Poul Erik Bech – Sofiendalen
Jutlander Bank
Bøgsted A/S

Der er fundet bakterier i drikkevandet i en del af Aalborg Centrum

Der er fundet bakterier i drikkevandet i en del af Aalborg Centrum, jf. nedenstående afgrænsning.
Der er risiko for, at drikkevandet er forurenet. Derfor anbefaler embedslægen, at beboerne i området koger vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning.

Der er i vandprøver udtaget fra ledningsnettet fundet bakterier. Indtil videre anbefales de berørte beboere i om-rådet mellem Vesterbro/Prinsensgade i vest, Fyensgade/Jyllandsgade i syd, Østre Alle og ud mod Oliehavnen i øst, at koge vandet, før de drikker af det eller bruger det til madlavning.

På kortet nedenfor kan beboere i området se, om de er omfattet af forureningen. Alle husstande i det berørte område bliver informeret direkte ved en skriftlig meddelelse i form af SMS.

Da der altså er risiko for forurening af drikkevandet, anbefaler Anne Hempel Jørgensen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at beboerne i det berørte område tager deres forholdsregler.

”Folk i området anbefales at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning. To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Men vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kogning af kar-tofler og lignende,” siger hun.

I Aalborg Forsyning har vi indledt en intensiv jagt på eventuelle kilder til forureningen. Det er det endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men vi vil her på hjemmesiden holde borgerne løbende orienterede om situationen.

Den 20/8-2019 får Aalborg Forsyning resultatet af en række nye vandprøver, som vil vise, om kogeanbefalingen kan ophæves.

Læs spørgsmål og svar om vandforurening

kilde: aalborgforsyning.dk

DN Isolering
WashnGo
AKKC Mama Mia
Vivabolig