Kaffebaren
Nordjyske Bank
Faarup skovhus
Suvo

Aalborg Kommune har en ambition om, at Vestbyen skal styrkes som en grøn og bæredygtig bydel. Derfor skal der fremadrettet arbejdes med klimatilpasning, fremme af bæredygtig mobilitet og rekreative kvaliteter, ligesom der skal skabes attraktive steder, hvor bydelens beboere kan ophol-des sig og mødes med hinanden.

Fredag d. 8. oktober åbner vi som forsøg en række midlertidige byrum på 4 forskellige lokaliteter i Vestbyen. Ved hvert byrum inddrages 2-3 parkeringsbåse, som erstattes af beplantning, trædæk, siddemøbler og spil, hvor vi gerne vil indbyde til ophold og aktivitet. De udvalgte pladser er alle gadeparkering tæt på den kommende Plusbus-forbindelse:

Suensonsgade (2 pladser)
Ryesgade (3 pladser)
Helgolandsgade (2 pladser)
Willemoesgade (2 pladser)
De 4 midlertidige byrum vil blive indrettet med beplantning, trædæk, siddemøbler og spil, som vil indbyde til ophold eller aktivitet. På to af pladserne vil der blive etableret hyggelig belysning.

Pladserne udarbejdes i modulopbyggede sektioner, så det efterfølgende vil være nemt at genbruge rummene eller dele af dem, på andre placeringer i andre projekter. På samme måde har dette forsøg genbrugt flere elementer fra “Vi genstarter Aalborg”.

De midlertidige opholdssteder etableres som del af et EU-projekt om førerløs mobilitet. Sammen med flere andre byer i partnerskabet, bl.a. Mechelen og Bremen, deltager Aalborg Kommune i et event kaldet “Conquer the space”. Eventet skal synliggøre, hvilke kvaliteter en bydel vil kunne få, hvis fremtidens førerløse delebiler ændrer vores behov for parkering og ‘sparer’ 8 parkeringspladser pr. delebil. Dette event er tænkt sammen med byudviklingsplanen for Vestbyen, hvor der bl.a. er fokus på at styrke lokale mødesteder og bæredygtig mobilitet.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen udtaler:
– “Forsøget med de midlertidige byrum i Vestbyen sker som opfølgning på borgernes efterspørgsel efter små byrum og mindre opholdssteder. Med forsøget her, får vi mulighed for, midlertidigt, at imødekomme ønskerne om mini-byrum og små mødesteder i nabolaget. Jeg glæder mig til at se, hvilke erfaringer forsøget kaster af sig”, slutter rådmanden.

De midlertidige byrum er klar til at blive taget i brug 8. oktober, og de vil som udgangspunkt blive der frem til ultimo november 2021.

Suvo
WashnGo
Vivabolig
Kaffebaren