Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
Hjallerup VVS

Klimaet er kommet på dagsordenen som aldrig før – hos os politikere, men i høj grad også hos den danske befolkning i det hele taget. Ikke mindst de unge er reelt bekymret for klodens fremtid, og de føler sig magtesløse som enkeltpersoner i den verdensomspændende opgave, det er at forbedre klodens tilstand.

Senest har vi set de unge gå på gaden og demonstrere for klimaet – fordi de ønsker at gøre opmærksom på, at bekymringen for klimaet fylder rigtig meget i deres tanker og i deres hverdag. For mange unge er klimaet det absolut vigtigste at sætte fokus på, for hvis ikke luften og vandet er rent, hvis ikke vores fødevarer er rene, og hvis ikke der værnes om vores knappe ressourcer, hvad er det så for en fremtid, der venter dem? Det bliver derfor en helt grundlæggende forudsætning for de unge og går forud for tanker om uddannelsesvalg og velfærd.

De unge vil gerne inddrages, og de er parate til at gøre deres til at gøre kloden grønnere. De går ofte forrest, når der skal sorteres affald, og når plasticposen skal skiftes ud med et grønnere alternativ – og så er genbrug og genanvendelse ved at vinde mere og mere indpas.

Derfor skal vi også som politikere lytte til dem og tage imod deres input til, hvordan vi kan fremme en grønnere adfærd. Input til alle de både små og store ændringer, vi kan gøre i vores hverdag for at handle lidt grønnere. Mange bække små gør som bekendt en stor å, og det bliver samtidig mere og mere vigtigt for os, at vi føler, at vi er med til at gøre en forskel for klimaet.

Kloden er vores allesammens – ung som gammel, rød som blå og i det hele taget som beboer.

Viljen til en grønnere adfærd er der som aldrig før, og vi skal bane vejen ved at vise vejen. Ikke via afgifter og forbud.

Maja Torp

Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
Hjallerup VVS