Folmer Olsen
DN Isolering
Gardin Lis
Trine Visby

– at den forestående duel er Superligakamp nummer 12 mellem AaB og Hobro I.K. Statistikken siger seks sejre til AaB, fire uafgjorte og ét nederlag samt en målscore på 24-5 i AaB’s favør.

– at AaB med en sejr fredag aften – og et samtidigt nederlag til Randers FC mod Vendsyssel F.F. – kan sikre sig førstepladsen i gruppespillets pulje 2 og en playoffkamp mod enten AC Horsens eller SønderjyskE. Alle andre resultater vil placere AaB på andenpladsen, hvor modstanderen bliver AGF.

– at AaB har fået point i ti ud af de 11 tidligere Superligakampe mod Hobro I.K., heraf i de ni seneste opgør (6V-3U-0T). Tillige har Hobro I.K. aldrig scoret flere end et mål pr. kamp mod AaB, og det er endda kun sket i fem af de 11 tidligere kampe.

– at kampens første mål i de 11 hidtidige Superligakampe mellem Hobro I.K. og AaB har haft betydning for kampens endelige resultat. I de syv kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med point til AaB (6V-1U-0T); i de fire andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-3U-1T).

– at AaB har scoret i hver af de fem seneste Superliga-hjemmekampe, i alt ni scoringer. Hvis det også bliver til scoring fredag aften mod Hobro I.K., vil det være første gang siden oktober 2016-marts 2017, at AaB scorer i seks Superligakampe på Aalborg Portland Park i træk.

– at fra den nuværende AaB-trup har Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (2), Kasper Pedersen (2), Kasper Risgård (2) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Hobro I.K.

– at AaB’s seneste målscorer (7. april 2019) mod Hobro I.K., Mikkel Kaufmann, endnu ikke er en fast del af AaB’s Superligatrup.

– at AaB’s DM-kampe på datoen 26. april har haft et usædvanligt mønster med først seks kampe i træk uden nederlag (1929-1959), efterfulgt af syv kampe uden sejr (1964-2009), hvorefter de to seneste kampe – i 2014 og 2015 – begge er endt med sejr til AaB.

– at AaB’s seneste opgør på datoen 26. april i 2015 endte med en 3-0 gevinst på udebane mod SønderjyskE efter scoringer af Nicklas Helenius og to gange Anders K. Jacobsen.

– at AaB står foran sin fjerde Superligakamp i Aalborg på en fredag aften i indeværende sæson. Hidtil har det været ensbetydende med point (2V-1U-0T), selv om den seneste kamp den 1. marts 2019 kun endte med ét point mod netop Hobro I.K. Her kom Lucas Andersen på måltavlen for AaB.

– at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2019 går ubeskåret til foreningen Skyggebørn, som efter forårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 61.078 kr.

at du kan købe billet til mødet med Hobro I.K. i billethusene på Aalborg Portland Park fredag fra kl. 18.00 eller i forsalg online her på aabsport.dk.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

 

Folmer Olsen
DN Isolering
Gardin Lis
Trine Visby