Bøgsted A/S
JobConnection
Art By Me
PJ Industries

Læs skæve vinkler om sæsonens hjemmebanepremiere på søndag kl. 14.00 mod SønderjyskE. Vidste du således, at…

– AaB og SønderjyskE har mødt hinanden 36 gange. 15 kampe har AaB vundet, ni kampe er endt uafgjort og 12 gange er det blevet til et nederlag. Målscoreren siger 51-45 i AaB’s favør. 

– AaB har vundet de tre seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE med samlet 5-0. Hvis det bliver til den fjerde sejr i træk, vil det være første gang, at AaB besejrer SønderjyskE i fire 3F Superligakampe i træk, hvorimod de tre clean sheets i træk allerede er rekord mod SønderjyskE.

– en 3F Superligakamp mellem AaB og SønderjyskE i Aalborg er aldrig endt uden scoringer. Ofte scores der mange mål, idet fire af 17 tidligere kampe er endt med fem scoringer. De øvrige kampe er endt med fire mål (1), tre mål (5), to mål (4) og ét mål (3).

– AaB og SønderjyskE ikke har spillet uafgjort i Aalborg siden april 2010. Siden har de mødt hinanden 11 gange på Aalborg Portland Park, og AaB har blot vundet fire af disse. 

– SønderjyskE’s seneste besøg på Aalborg Portland Park var i februar i år, hvor AaB takket være scoringer af Tom van Weert, Lucas Andersen og Kasper Pedersen sejrede med 3-0. 

– AaB har tabt de tre seneste 3F Superligakampe; de to mod AGF i sidste sæson samt sæsonåbningen mod Lyngby Boldklub. Det er imidlertid mere end 16 år siden, i april-maj 2003, at AaB sidst tabte fire 3F Superligakampe i træk.

– Magnus Christensen med spilletid på søndag kan spille sin 3F Superligakamp nr. 75. Han debuterede i juli 2016 og har på trods af sine knap 22 år spillet gennemsnitligt 25 3F Superligakampe de tre seneste sæsoner.

– Rasmus Thellufsen kan spille sin officielle kamp nr. 75 for AaB siden hans debut i august 2016. Samlet er det blevet til knap 4.200 spilleminutter i den rød-hvid stribede trøje, hvori det er lykkedes Rasmus Thellufsen at score 11 mål.

– AaB kun én gang tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 21. juli. Det var i 2013, hvor AaB vandt 2-1 over FC København. Med i opgøret var blandt andre Jakob Ahlmann, Kasper Kusk og Patrick Kristensen fra den nuværende trup.

– netop Kasper Kusk (3 mål) og Patrick Kristensen (1) sammen med Lucas Andersen (1), Tom van Weert (1), Jores Okore (1) og Frederik Børsting (1) tidligere har scoret et 3F Superligamål mod søndagens modstander.

– det bliver femte Superligakamp mellem AaB og SønderjyskE, der skal styres af Jakob Kehlet. Han har i de fire tidligere kampe ikke haft brug for hverken at dømme straffespark eller udvise en spiller.

– ud af Jakob Kehlets fire tidligere opgør mellem AaB og SønderjyskE er to af kampene endt med sejr til AaB, et opgør er endt uafgjort og SønderjyskE har sejret en gang. 

– de to klubbers første 3F Superligamøde var i juli 2000, hvor AaB vandt 2-1 på udebane over Haderslev FK. Sportsdirektør Allan Gaarde scorede begge mål for nordjyderne, mens SønderjyskE’s nuværende sportschef, Hans Jørgen Haysen, scorede Haderslevs mål.

– at AaB-spillerne på søndag løber på banen iført den nye hjemmebanedragt med røde strømper. De røde strømper er historiske for Hele Nordjyllands Hold, da holdet spillede i dem frem til 1984. Den nye hjemmebanetrøje kan i øvrigt købes online her eller i AaB Fanshop på søndag fra kl. 12.00.

– AaB og Spar Nord Fonden donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt, nordjysk formål gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. 

– børnebilletter til søndagskampen koster kun 10 kr. Du kan købe billetter til opgøret her. 

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Folmer Olsen
Tommy Telt
Nordjysk Bilpleje
Tømrermester Thomas Aaby