– at den forestående duel er den fjerde Superligakamp nogensinde mellem AaB og Vendsyssel F.F. De tre tidligere Superligaopgør mellem de to klubber er alle endt med en sejr på 1-0; desværre for AaB i to tilfælde til Vendsyssel F.F. og kun én til AaB.

– at viceanfører Kasper Risgård således stadig er eneste AaB-målscorer i en Superligakamp mod Vendsyssel F.F.

– at AaB er uden sejr i de seneste tre Superligakampe, hvor det er blevet til én uafgjort og to nederlag. Det er AaB’s længste periode uden sejr siden september-november 2018, hvor det blev til syv kampe i træk uden sejr.

– at AaB har scoret i hver af de fire seneste Superliga-hjemmekampe; i alt otte mål. Hvis det også bliver til en scoring mod Vendsyssel F.F. onsdag aften, vil det være første gang siden december 2017-marts 2018, at AaB scorer i fem Superliga-hjemmekampe i træk.

– at den seneste Superligakamp – i lørdags mod Vendsyssel F.F. – endte uden scoring til AaB. Men det er ikke sket siden august 2018, at AaB har spillet to Superligakampe i træk uden scoring.

– at AaB ingen spillere har i karantæne til kampen mod Vendsyssel F.F. Til den efterfølgende udekamp mod Randers FC risikerer Oliver Abildgaard, Frederik Børsting og Rasmus Thellufsen til gengæld karantæne i tilfælde af et gult kort (uanset antallet af strafpoint).

at Philipp Ochs kan spille sin officielle kamp nummer 25 for AaB, og det kan endda blive på hans 22-års fødselsdag. Hvis han skulle formå at score, vil han blive den første fødselar i Superligaen til at score på datoen 17. april, hvilket ikke tidligere er lykkedes for Thomas Kristensen, Thomas Andie eller Jonas Damborg.

– at AaB ikke har spillet en Superliga-hjemmekamp på en onsdag siden marts 2013. Historisk har det givet AaB masser af point at spille hjemme på en onsdag (20V-11U-5T), men det er blot blevet til et point i de tre seneste onsdags-hjemmekampe.

– at AaB har scoret kampens første mål i syv af indeværende sæsons 14 hjemmekampe i Superligaen. Det har dog langt fra været ensbetydende med point, idet de syv kampe er endt med tre sejre, to uafgjorte og to nederlag.

– at AaB senest i 2017 var i aktion i Superligaen på datoen 17. april; dengang foregik kampen også i Aalborg, hvor det på Rasmus Thellufsens enlige scoring blev til en sejr på 1-0 mod AGF.

– at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2019 går ubeskåret til foreningen Skyggebørn, som efter forårets første fem hjemmekampe allerede er sikret en donation på 50.994 kr.

at du kan købe billet til mødet med Vendsyssel F.F. i billethusene på Aalborg Portland Park onsdag fra kl. 17.00 eller i forsalg online her på aabsport.dk.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).